An-arche.pl "Można być mądrym nie przeczytawszy ani jednej książki; wierząc zaś we wszystko, co jest napisane w książkach, nie można nie być głupcem." L. Tołstoj |
 |
|
|
Teraz jest sobota, 4 wrz 2010, 23:08
|
Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy | Nieprzeczytane posty
 |
|
 |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Defman
|
Tytuł: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 27 lis 2008, 02:49 |
Poglądy: @ bezprzymiotnikowy
|
W dzisiejszym Świecie strona internetowa to podstawa. Internet stał się podstawowym medium komunikacji międzyludzkiej a co za tym idzie wszelkie działania/akcje warto promować właśnie w nim. Dla większości osób wydaje się to oczywiste jednak lewica i ruch anarchistyczny zawsze kuleje w dziedzinie promocji przez internet (zapewne wina leży po stronie kolorystyki, która odstrasza "normalnych ludzi"). Chciałbym przeciwstawić się trochę ogólnemu wizerunkowi anarchistów w internecie, których strony są czasami po prostu okropne (np. http://rash_polska.fm.interia.pl/serwis/index1.html). Dlatego chciałem wystosować apel do wszelkich wolnościowców, którzy chcą założyć stronę dla siebie, swojej organizacji, informacyjną (o akcji, demie, pikiecie, manifie). Jeśli nie posiadacie umiejętności napiszcie do mnie, z chęcią pomogę wam w przygotowaniu takiej strony, oczywiście bezpłatnie. Mój adres email to defman[at]tlen[dot]pl Bezpłatnie mogę też zapewnić: - miejsce na serwerze na stronę - pomoc w instalacji, konfiguracji CMSa (dowolnego ale ostatnio preferuję joomla!) - skrzynki pocztowe w domenie an-arche.pl - poddomenę w domenie an-arche.pl W chwili obecnej opiekuję się stronami: http://la.org.pl/http://syndykalista.org/portal/http://czasownicy.org.pl/ http://prac.waw.pl/ <- nieskończona http://www.baader-meinhof.org.pl/http://spartakus.anarchizm.info/i jeszcze kilkoma nie związanymi z tematyką @ W każdym razie zapraszam do współpracy. Peace.
_________________ "Marzyciel jest twórcą jutra. Człowiek praktyczny może się z niego śmiać; nie wie, że to on jest tą prawdziwą siła, która popycha świat naprzód. Ucisz go, a świat stoczy się ku barbarzyństwu. Wzgardzony, osłabiony, wskazuje drogę... Siejąc nasiona, których plony zostaną zebrane, nie przez niego, lecz przez jutrzejszych ludzi praktycznych, którzy będą wyśmiewać jednocześnie kolejnego niestrudzonego marzyciela zajętego sianiem, sianiem i jeszcze raz sianiem."
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
bizon
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 27 lis 2008, 12:16 |
|
Super, ze oferujesz swoja pomoc w tego typu sprawach, bo to faktycznie wazne. Mysle, ze sie do ciebie odezwe za jakis czas 
_________________ Jedyną mocą silniejszą od umiłowania wolności jest nienawiść do tych którzy chcą ją zdławić - pokój, miłość i koktajle mołotowa ! ___________________________________ www.myspace.com/spiralamilczenia
|
|
|
|
|
 |
|
Amens
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 27 lis 2008, 19:00 |
|
Miło, tymczasem zapraszam do nas [url]na www.krev.bnx.pl[/url]-stronka co prawda niezbyt skomplikowana (i w połowie lokalna) ale dzięki temu wszystko dodaje sie bardzo szybko i nie trzeba wykonywać skomplikowanych operacji, bardzo ułatwia życie w dzisiejszych, zabieganych czasach.
|
|
|
|
|
 |
|
Defman
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 27 lis 2008, 23:26 |
|
Amens napisał(a): Miło, tymczasem zapraszam do nas [url]na http://www.krev.bnx.pl[/url]-stronka co prawda niezbyt skomplikowana (i w połowie lokalna) ale dzięki temu wszystko dodaje sie bardzo szybko i nie trzeba wykonywać skomplikowanych operacji, bardzo ułatwia życie w dzisiejszych, zabieganych czasach. Może chcesz się wymienić z forum @ linkiem lub buttonem? Stronka całkiem przyjemna 
_________________ "Marzyciel jest twórcą jutra. Człowiek praktyczny może się z niego śmiać; nie wie, że to on jest tą prawdziwą siła, która popycha świat naprzód. Ucisz go, a świat stoczy się ku barbarzyństwu. Wzgardzony, osłabiony, wskazuje drogę... Siejąc nasiona, których plony zostaną zebrane, nie przez niego, lecz przez jutrzejszych ludzi praktycznych, którzy będą wyśmiewać jednocześnie kolejnego niestrudzonego marzyciela zajętego sianiem, sianiem i jeszcze raz sianiem."
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
bizon
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: piątek, 28 lis 2008, 17:12 |
|
My aktualnie korzystamy w wordpressa. www.xzonx.wordpress.com
_________________ Jedyną mocą silniejszą od umiłowania wolności jest nienawiść do tych którzy chcą ją zdławić - pokój, miłość i koktajle mołotowa ! ___________________________________ www.myspace.com/spiralamilczenia
|
|
|
|
|
 |
|
Amens
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: piątek, 28 lis 2008, 18:23 |
|
Jasne, dodano do linków  /bannerów raczej nie wstawiamy.
|
|
|
|
|
 |
|
Sid92
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: środa, 10 gru 2008, 23:11 |
Poglądy: Anarchokolektywizm
|
|
|
|
|
 |
|
LovelyAngel
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: niedziela, 28 gru 2008, 19:55 |
|
Strona RASH Polska faktycznie wymaga przerobki, gdyz zostala tworzona na podstawach HTMLa, CSS i JS - z tego, co sie orientuje... Jesli masz ciekawy projekt na Joomle, to przeslij na adres: lovelyangel@poczta.fmJak znajde czas, to lukne na projekt i przerobie strone na tym projekcie. Sam nie mam za duzo czasu na przerobki, a wiem, ze i inne osoby, ktore prowadza dzialalnosc w tym srodowisku, rowniez na grzesza wolnym czasem. Widzisz, mamy tutaj rowniez problemy jezykowe ( ktore pod wieloma kwestiami, sa wazniejsze niz strona WWW!) - w kontaktach zagranicznych, i wynikaja takie problemy, ze artykul nie moze powstac, bo osoba, z ktora ktos sie kontaktuje, niewiele zna angielskiego... i strona WWW schodzi na dalszy, dalszy termin... Poza tym, znam tylko dwie osoby, ktore na razie tylko studiuja, a dzialaja w tym srodowisku. Reszta ma rodziny, pracuje, cwiczy na silowniach/uprawia sport, aktywnie dziala spoleczno-politycznie, rowniez dodatkowo studiuje - na prawde, nie sposob wyrobic z wolnym czasem!Sadze, ze to i tak na plus, ze wogole taka stronka kiedykolwiek powstala!Bycie RASHem/REDSem nie jest tak modne, jak to jest... bycie np. punkiem, ze nie wspomne juz o takim zjawisku jak emo... Na tej scenie, kazda osoba robi cos, by ta scene wzmocnic - jednak, nie mozna wymagac cudow od zabieganych osob, ktora w sporej dawce jest sklacana o podloze politycznie, ze nie wspomne o cisnieniu srodowisk anarchistycznych - okreslajacych RASH jako srodowisko autorytarne, komunistyczne - a to jest gowno prawda, jednak malo jest medrcow, ktorzy wogole to srodowisko starali sie bardziej zglebic niz WWW!
|
|
|
|
|
 |
|
Defman
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: niedziela, 11 sty 2009, 00:07 |
|
LovelyAngel napisał(a): Strona RASH Polska faktycznie wymaga przerobki, gdyz zostala tworzona na podstawach HTMLa, CSS i JS - z tego, co sie orientuje... Jesli masz ciekawy projekt na Joomle, to przeslij na adres: lovelyangel@poczta.fmJak znajde czas, to lukne na projekt i przerobie strone na tym projekcie. Sam nie mam za duzo czasu na przerobki, a wiem, ze i inne osoby, ktore prowadza dzialalnosc w tym srodowisku, rowniez na grzesza wolnym czasem. Widzisz, mamy tutaj rowniez problemy jezykowe ( ktore pod wieloma kwestiami, sa wazniejsze niz strona WWW!) - w kontaktach zagranicznych, i wynikaja takie problemy, ze artykul nie moze powstac, bo osoba, z ktora ktos sie kontaktuje, niewiele zna angielskiego... i strona WWW schodzi na dalszy, dalszy termin... Poza tym, znam tylko dwie osoby, ktore na razie tylko studiuja, a dzialaja w tym srodowisku. Reszta ma rodziny, pracuje, cwiczy na silowniach/uprawia sport, aktywnie dziala spoleczno-politycznie, rowniez dodatkowo studiuje - na prawde, nie sposob wyrobic z wolnym czasem!Sadze, ze to i tak na plus, ze wogole taka stronka kiedykolwiek powstala!Bycie RASHem/REDSem nie jest tak modne, jak to jest... bycie np. punkiem, ze nie wspomne juz o takim zjawisku jak emo... Na tej scenie, kazda osoba robi cos, by ta scene wzmocnic - jednak, nie mozna wymagac cudow od zabieganych osob, ktora w sporej dawce jest sklacana o podloze politycznie, ze nie wspomne o cisnieniu srodowisk anarchistycznych - okreslajacych RASH jako srodowisko autorytarne, komunistyczne - a to jest gowno prawda, jednak malo jest medrcow, ktorzy wogole to srodowisko starali sie bardziej zglebic niz WWW!Mogę wam postawić stronę na joomli do daleszej edycji, tylko kolorystyką zarzuć. Zobacz stronę jaką skleiłem dla Spartakusa: http://spartakus.anarchizm.info/
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
Feniks
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: wtorek, 10 mar 2009, 17:01 |
|
czesto siedze na popularnych forach internetowych takich jak onet,interia,wp i widze ze ci co chca zobaczyc zdanie opini publicznej tez czesto tam patrza dlatego dobrze by bylo zwiekszyc tam dzialalnosc aby nasz glos byl slyszany.Wiele to nie da ale zawsze cos ostatnio robilem tam akcje bojkot philipamorisa i citibanku obecnie prowadze akcje sikorski do dymisji ktorej celem jest wykazanie ze nie ma on poparcia spolecznego namawiam wszystkich by tez pisali posty w tej sprawie.teraz pare praktycznych rad jakby ktos chcial sie kiedys w to pobawic.nalezy napisac kilka postow jako kilka innych osob a pozniej komentowwac tylko te posty ktore podzielaja nasze zdanie tak by byly one zawsze na gorze w ten sposob kazdy kto otwiera ta strone widzi ze ludzie maja takie a takie zdanie ktore oczywiscie pokrywa sie z naszym  tzn. pokrywaloby sie gdyby tylu nazioli tam nie siedzialo niestety lpr,pis i po maja swoje grupy propagandowe ktore tylko tym sie zajmuja.
|
|
|
|
|
 |
|
pankot
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 21 maja 2009, 19:35 |
Poglądy: 50
|
Tak sobie myślę, czy może nie przerobić tego tematu na 'linkownie' ? Wiecie, strony, blogi, itd. mniej popularne, prywatne, ale ciekawe i warte popularyzacji ? Co prawda, tego na razie nie mogę powiedzieć o swoim miejscu w sieci, ale polecę, bo co mi tam. www.na-lewo.blogspot.commam zamiar wyszukiwać wszelkie filmy-filmiki szerzące ideę radykalnej walki i demonstracji w imię swoich przekonań (ja wiem, ze brzmi bełkotliwie, ale nie wiem, jak to inaczej ując).
_________________ www.na-lewo.blogspot.com
|
|
|
|
|
 |
|
scare11
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 21 maja 2009, 20:07 |
Dołączył(a): czwartek, 27 lis 2008, 00:47 Posty: 732 Lokalizacja: Chaos
Poglądy: anarchosatanizm
|
_________________ "Kiedy obywatel odmawia posłuszeństwa, a urzędnik rezygnuje z posady, wówczas dokonuje się rewolucja."
|
|
|
|
|
 |
|
pluszak
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 21 maja 2009, 21:03 |
|
|
NK=dno Przekonasz kogoś w ten sposób?
_________________ Trudno porzucić spokojne życie i zacząć walczyć. Jeszcze trudniej przestać walczyć i rozpocząć spokojne życie.
|
|
|
|
|
 |
|
scare11
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 21 maja 2009, 21:25 |
|
|
nie wiem, ale biorąc pod uwagę frekwencję użytkowników, gdzie prawie każdy polak ma konto myślę, że jest szansa. a jak nawet nie przekonam to rozwieję chociaż polityczne stereotypy a dobre i to. przynajmniej tak mi się wydaję...
_________________ "Kiedy obywatel odmawia posłuszeństwa, a urzędnik rezygnuje z posady, wówczas dokonuje się rewolucja."
|
|
|
|
|
 |
|
pluszak
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: czwartek, 21 maja 2009, 22:07 |
|
|
Ja osobiście wierzę że jest miejsce na wszystko a serwisy społecznościowe to nie miejsce na sprawy poważne.
_________________ Trudno porzucić spokojne życie i zacząć walczyć. Jeszcze trudniej przestać walczyć i rozpocząć spokojne życie.
|
|
|
|
|
 |
|
scare11
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: piątek, 22 maja 2009, 17:19 |
|
dno to społeczna nizina... jak przekonywać to tylko tam - od dołu ku górze! http://blog.adnet.pl/6-nasza-klasa-zasieg/
|
|
|
|
|
 |
|
pankot
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: poniedziałek, 22 cze 2009, 21:02 |
|
Ponawiam pytanie, które zostało ewidentnie olane wyżej  Czy możnaby ten dział przerobić na 'linkownię' z naszymi prywatnymi blogami, stronami lokalnymi, itd. ? myślę, że w ten sposób można zbudować bazę informacyjną polskich stron anarchistycznych i anarchopodobnych. no chyba że nie, to nie.
_________________ www.na-lewo.blogspot.com
|
|
|
|
|
 |
|
scare11
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: poniedziałek, 22 cze 2009, 21:32 |
|
|
w sumie o to chyba nawet chodzi w tym topicu...
|
|
|
|
|
 |
|
Defman
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: poniedziałek, 22 cze 2009, 21:46 |
|
|
Hm, jasne, możecie zrobić sobie wątek na takie linki.
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
kapica
|
Tytuł: Re: Działalność w internecie Napisane: poniedziałek, 7 wrz 2009, 20:33 |
Dołączył(a): wtorek, 2 gru 2008, 16:53 Posty: 243 Lokalizacja: Silesia
Poglądy: 'Wolnościowiec'
|
Chciałbym zrobić stronę z filmami, coś ala alterkino z tym, że filmy online... Założyłem już stronę na http://www.stronygratis.pl/ z tym, że są tam same okropne szablony, sam na html'u itd. nie znam się wogóle. Bardzo spodobał mi się szablon ze strony Defmana http://prac.waw.pl/ głównie chodzi oto, że jest małe manu i dużo miejsca w środku na filmy... no i kolorystyka mi odp. mógłby ktoś zaoferować mi pomoc w zrobieniu takiego szablonu? Może ktoś ma jakiś na zbyciu, resztę bym przerobił. Zależało by mi także aby było dodatkowe miejsce po prawej (jak na menu) na reklamę... A i jeszcze jedno, jak zrobić (jak np. na stronie http://prac.waw.pl/) aby po kliknięciu na odnośnik w menu, zawartość otwierała się w tym samym szablonie (chyba wiecie o co mi chodzi?) ? Sorry, że tak bełkoczę ale naprawdę nic kompletnie z tego nie wiem 
_________________ "bez Boga i bez pana." "Wolę w kącie klepać prącie niż być w nazistowski froncie." "Religia to nie opium dla mas. To placebo dla mas."
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|