An-arche.pl "Można być mądrym nie przeczytawszy ani jednej książki; wierząc zaś we wszystko, co jest napisane w książkach, nie można nie być głupcem." L. Tołstoj |
 |
|
|
Teraz jest sobota, 4 wrz 2010, 22:52
|
Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy | Nieprzeczytane posty
|
|
Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ] |
|
 |
|
 |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Kapi
|
Tytuł: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: piątek, 23 lip 2010, 22:18 |
Poglądy: anarchoindywidualizm
|
No cóż nie wiem czy ten temat chwyci. Przedstawcie tu śmieszne, kontrowersyjne czy po prostu warte zainteresowania argumenty, których używają prawicowcy, neonaziści, konserwatyści, maniacy religijni itp. No to ja zacznę: Podczas rozmowy o homoseksualizmie (na bardzo katolickim forum), jeden spytał się co się stanie jeśli mężczyzna pokocha mężczyznę a drugi na to, że to niemożliwe, bo skoro Bóg jest dawcą i źródłem miłości to stworzył świat tak, że miłość jest możliwa tylko między mężczyzną a kobietą (nie ustosunkował się do miłości matczynej itp.). Dalej piszą, że homoseksualizm to choroba a jako argument uważają fakt, że można się z tego "wyleczyć"(także bez uzasadnienia). Jeden z nich pisał do mnie, żebym nie używał argumentu o ograniczaniu ich wolności, bo wolność ogranicza się także mordercom i pijanym kierowcom. Według nich można ograniczać wolność homo dla zbawienia ich dusz  Na argument o eutanazji, że każdy człowiek ma prawo decydować o swoim życiu odpowiedzieli przykładem: "jeśli matka zakazuje małemu dziecka dotknąć żelazka to czy czyni źle? My tak samo zakazujemy im odbierać sobie życie z troski o nich samych." Za tekst popierający in vitro i wyśmiewający ograniczanie czyjejś wolności w imię praw religijnych dostałem ostrzeżenie, podobnie jak za krytykę Kościoła jako instytucji. Mój post sugerujący, że pedofilia jest obecna w polskim kościele został skasowany, podobnie jak popierający eutanazje i aborcję. Zostałem skrytykowany przez moderatora za mówienie, że książki Browna są warte przeczytania. Dalej twierdzono, że kwestia istnienia Boga jest obiektywna bez względu na czyjąś wiarę lub niewiarę. Napisałem, że dopuszczam możliwość w której Biblia to bzdury - zostałem oskarżony o brak poszanowania względem tej księgi. Twierdzą oni, że mają prawo ograniczać wolność nawet niewierzącym, bo mają rację (bez uzasadniania dlaczego). No to jeśli chodzi o wypowiedzi z tego forum to starczy na razie - piszę tam aby "nawrócić" część z nich (nie chodzi o nakłonienie do ateizmu, ale do poszanowania wolności jednostki), ale to chyba nie da większego efektu. Poza tym lubię czasem podyskutować z ludźmi mającymi skrajnie odmienne poglądy, o ile nie ociera się to o idiotyczne argumenty, na które nie mogę odpowiedzieć z powodu moderacji. Neonaziści: tu sytuacja też czasem jest śmieszna, kiedyś przeczytałem, że znają oni pochodzenie premiera Donalda Tuska - ostatni żołnierz Werhmachtu, który opuszczał Gdańsk zgwałcił świnię  resztę ich debilnych "argumentów" typu "pedały to śmierdzą kupom bo ruchajom się w dupska" to z pewnością znacie - jestem spokojny, ludzie prezentujący taki poziom intelektualny nie byliby w stanie zrozumieć sposobu przygotowania budyniu, nie mówiąc już o przejęciu władzy.
_________________ "Ten, co jest naszym panem, jest i wrogiem naszym" Jean de La Fontaine "We wszystko wątpić lub we wszystko wierzyć - oto dwa równie wygodne rozwiązania, które zwalniają nas od myślenia." Jules Henri Poincare
|
|
|
|
|
 |
|
Ayreon
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: sobota, 24 lip 2010, 00:17 |
|
Z reguly nie dyskutuje z naziolami, zatwardzialymi katolikami bo to nie ma sensu, nie przekonam ich do swoich racji tak jak i oni nie przekonaja mnie. Slyszalem juz wiele opinii np. "ateista nigdy nie bedzie kochac innego czlowieka" bo przeciez nie kocha boga ! proste "Biali ludzie wymyslili duzo rzeczy, a czarni nie !" dlatego jestesmy najlepsi Mysle ze wszyscy zagladajacy na te forum przezyli wiele takich sytuacji i argumantacji.
|
|
|
|
|
 |
|
pluszak
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: wtorek, 27 lip 2010, 23:14 |
Poglądy: 50
|
Kapi napisał(a): Przedstawcie tu śmieszne, kontrowersyjne czy po prostu warte zainteresowania argumenty, których używają prawicowcy, neonaziści, konserwatyści, maniacy religijni itp.
Wszystkie argumenty przeciwników vege na tym forum ;P
_________________ Trudno porzucić spokojne życie i zacząć walczyć. Jeszcze trudniej przestać walczyć i rozpocząć spokojne życie.
|
|
|
|
|
 |
|
Defman
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: środa, 28 lip 2010, 20:12 |
Poglądy: @ bezprzymiotnikowy
|
pluszak napisał(a): Kapi napisał(a): Przedstawcie tu śmieszne, kontrowersyjne czy po prostu warte zainteresowania argumenty, których używają prawicowcy, neonaziści, konserwatyści, maniacy religijni itp.
Wszystkie argumenty przeciwników vege na tym forum ;P Wszystkie argumenty zwolenników vege na tym forum.... Boring.
_________________ "Marzyciel jest twórcą jutra. Człowiek praktyczny może się z niego śmiać; nie wie, że to on jest tą prawdziwą siła, która popycha świat naprzód. Ucisz go, a świat stoczy się ku barbarzyństwu. Wzgardzony, osłabiony, wskazuje drogę... Siejąc nasiona, których plony zostaną zebrane, nie przez niego, lecz przez jutrzejszych ludzi praktycznych, którzy będą wyśmiewać jednocześnie kolejnego niestrudzonego marzyciela zajętego sianiem, sianiem i jeszcze raz sianiem."
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
rafal_rr
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: środa, 28 lip 2010, 20:34 |
|
pluszak napisał(a): Kapi napisał(a): Przedstawcie tu śmieszne, kontrowersyjne czy po prostu warte zainteresowania argumenty, których używają prawicowcy, neonaziści, konserwatyści, maniacy religijni itp.
Wszystkie argumenty przeciwników vege na tym forum ;P nie ma tu przeciwników vege - są tylko ludzie, którzy jedzą mięso. nikt ci się nie gapi w talerz, nie mówi co masz jeść. jeśli każdego, z kim się nie zgadzasz uważasz za swojego wroga, to ci współczuję ilości przeciwników na tym świecie, fanatyku
|
|
|
|
|
 |
|
Kapi
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: niedziela, 1 sie 2010, 21:17 |
Poglądy: anarchoindywidualizm
|
|
Ksiądz na rekolekcjach mówił, że miejsce na "uważam, że..." (a więc samodzielne myślenie) jest w zakładzie psychiatrycznym. Argumentował to tym, że nawet naukowcy nie wyrażają własnego zdania, tylko opisują zastałą rzeczywistość. Inny (w gazecie) powiedział, żeby nie używać gumek, bo nie całujemy się przez gumę, więc nie powinniśmy przez nią uprawiać seksu.
_________________ "Ten, co jest naszym panem, jest i wrogiem naszym" Jean de La Fontaine "We wszystko wątpić lub we wszystko wierzyć - oto dwa równie wygodne rozwiązania, które zwalniają nas od myślenia." Jules Henri Poincare
|
|
|
|
|
 |
|
Defman
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: niedziela, 1 sie 2010, 23:18 |
|
Kapi napisał(a): Ksiądz na rekolekcjach mówił, że miejsce na "uważam, że..." (a więc samodzielne myślenie) jest w zakładzie psychiatrycznym. Argumentował to tym, że nawet naukowcy nie wyrażają własnego zdania, tylko opisują zastałą rzeczywistość. Inny (w gazecie) powiedział, żeby nie używać gumek, bo nie całujemy się przez gumę, więc nie powinniśmy przez nią uprawiać seksu. Akurat zdanie kościoła od setek lat się nie zmieniło  Poczytaj co o wiedzy i nauce pisał Marcin Luter to włosy ci na głowie staną.
_________________ "Marzyciel jest twórcą jutra. Człowiek praktyczny może się z niego śmiać; nie wie, że to on jest tą prawdziwą siła, która popycha świat naprzód. Ucisz go, a świat stoczy się ku barbarzyństwu. Wzgardzony, osłabiony, wskazuje drogę... Siejąc nasiona, których plony zostaną zebrane, nie przez niego, lecz przez jutrzejszych ludzi praktycznych, którzy będą wyśmiewać jednocześnie kolejnego niestrudzonego marzyciela zajętego sianiem, sianiem i jeszcze raz sianiem."
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
pluszak
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: poniedziałek, 2 sie 2010, 16:47 |
Poglądy: 50
|
rafal_rr napisał(a): pluszak napisał(a): Kapi napisał(a): Przedstawcie tu śmieszne, kontrowersyjne czy po prostu warte zainteresowania argumenty, których używają prawicowcy, neonaziści, konserwatyści, maniacy religijni itp.
Wszystkie argumenty przeciwników vege na tym forum ;P nie ma tu przeciwników vege - są tylko ludzie, którzy jedzą mięso. nikt ci się nie gapi w talerz, nie mówi co masz jeść. jeśli każdego, z kim się nie zgadzasz uważasz za swojego wroga, to ci współczuję ilości przeciwników na tym świecie, fanatyku To może powiem inaczej, nie przeciwnicy vege a ludzie którzy uważają że można zabijać w imię upodobań kulinarnych.
_________________ Trudno porzucić spokojne życie i zacząć walczyć. Jeszcze trudniej przestać walczyć i rozpocząć spokojne życie.
|
|
|
|
|
 |
|
Defman
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: wtorek, 3 sie 2010, 18:26 |
|
pluszak napisał(a): Wszystkie argumenty przeciwników vege na tym forum ;P
To może powiem inaczej, nie przeciwnicy vege a ludzie którzy uważają że można zabijać w imię upodobań kulinarnych.
Czy to jest już troling czy jeszcze nie? 
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
Ptakuba
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: poniedziałek, 16 sie 2010, 20:06 |
Poglądy: Onanizm
|
pluszak napisał(a): zabijać w imię upodobań kulinarnych. Nie wszystkie rzeczy robi się w imię wielkich idei. Niektóre robi się, żeby się najeść.
_________________ http://img717.imageshack.us/img717/3782/anarchyang.png "Aerials in the sky! When you lose small mind you free your life!" SoaD - Aerials Jestem za radykalnymi zmianami ale w nieradykalny sposób, a w dodatku nie jestem antyteistą :O Próbuję być hippisem ale mi nie idzie. Kiedy siła miłości przezwycięży miłość do siły świat pozna pokój.
|
|
|
|
|
 |
|
Defman
|
Tytuł: Re: Śmieszne argumentacje prawicy i konserwatystów Napisane: wtorek, 24 sie 2010, 16:38 |
|
Ptakuba napisał(a): pluszak napisał(a): zabijać w imię upodobań kulinarnych. Nie wszystkie rzeczy robi się w imię wielkich idei. Niektóre robi się, żeby się najeść. Wg niejakiego Maslova "żeby się najeść" jest wyjściową wszelkich innych działań/potrzeb 
Ricardo Flores Magon
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |